Total Tayangan Halaman

Pelancongan dan Menjadi Penyembuh Senyap

Pelancongan dan Menjadi Penyembuh Senyap

Apabila anda melakukan perjalanan di dunia yang anda belajar untuk merendah diri dan menerima budaya dan cara hidup orang lain. Terdapat banyak cara untuk hidup dan kita boleh belajar sesuatu yang baru dari setiap orang dan negara kita melawat. Pengetahuan yang membawa kita peluang untuk menjadi penyembuh bagi orang-orang dan bangsa-bangsa dengan fikiran yang tertutup.

Bahasa ini tidak ada halangan.

Anak-anak kecil tidak apa kanak-kanak lain tanpa mengira warna kulit atau bangsa, mereka boleh terus bermain sepanjang hari tanpa dapat memahami bahasa masing-masing. Walaupun mereka tidak secara lisan berkomunikasi, mereka memahami antara satu sama lain dengan sempurna. Tidak ada salah faham. Sebagai seorang dewasa kita mempunyai keupayaan yang sama walaupun kita tidak percaya ia. Perasaan kita memberitahu kita lebih daripada kita suka untuk percaya dan tidak kira bagaimana kita bertindak balas, kita masih mempunyai perasaan mengenainya. Apabila anda melakukan perjalanan sebagai seorang dewasa anda belajar semula untuk menjadi sensitif kepada perasaan anda, dapat memahami mesej bahawa budaya dan orang lain berkomunikasi.

Mesyuarat.

Saya mendengar kisah dua sami tua yang ditemui selepas bertahun-tahun. Setengah jam mereka duduk di hadapan satu sama lain tanpa perkataan. Akhirnya kedua-dua tunduk dan meninggalkan tempat mesyuarat itu. Satu sami muda memerhati mereka dan kemudian bertanya mengapa mereka tidak berkata-kata? Sami tua menjawab bahawa segala-galanya telah berkata dengan jumlah kejelasan.

Kebudayaan sesak di negara anda sendiri.

Ia adalah perkara biasa untuk mendapatkan budaya sesak di negara anda sendiri selepas pulang dari perjalanan yang lebih panjang. Tiba-tiba anda akan mengetahui bagaimana orang hidup dan apa yang mereka percaya. Walaupun ia adalah sentiasa ada, di depan mata anda, anda tidak benar-benar melihatnya. Ia boleh menjadi satu pengalaman chocking menyedari betapa jahil dan tidak fleksibel ramai orang. Selalunya orang telah memberitahu saya bahawa saya membazirkan wang saya pada perjalanan, apabila saya boleh membeli sebuah kereta baru atau set TV yang lebih baik.

Satu pengalaman yang kekal selama-lamanya, kereta tidak.

Jika anda belajar pelajaran anda dengan baik semasa perjalanan dunia anda, anda akan menjadi rendah hati dan bersyukur dengan pengetahuan anda. Akan ada banyak cara untuk berkomunikasi kebijaksanaan yang lain di antara makhluk kejam dan kumpulan, yang benar-benar dapat membantu menyelesaikan isu perkauman dan ketegangan budaya. Cerita mengenai sami juga akan terpakai kepada kesedaran yang lebih tinggi yang anda telah diperolehi melalui perjalanan anda, yang tidak perlu secara lisan disampaikan. Hanya dengan ini, akan menyiarkan mesej kepada persekitaran anda dan orang ramai boleh memilih untuk menerima dan tertarik kepada orang atau menolaknya dan menjauhkan diri daripada anda. Anda masih penyembuhan orang di mana sahaja anda pergi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar